Apr 1, 2013

jomBali

hmm. entah apa kena, sejak february 2013, macam tiap2 bulan pulak aku kencang pegi beli teket flight nak pegi jejalan neh. and this time to my all-time faveret destination - Bali. hehe.
Sunset di Legian (2009)
ekceli trip kali ni probably lebih kepada membalas dendam (konon), mengenangkan insiden kupendam sebuah duka yang melibatkan kitaorg kekawan travel neh. entah macam mana la, semua org dah jadi selfish dan parted away dari kelompok kekawan yang jadi dah biasa travel at least setahun sekali bersama-sama. tetiba saje dah tukar date, dan assume aku dan sorang lagi kawan neh tanak pegi (reason only kitaorg suruh diaorg proceed beli teket dulu, on the date yang telah di suggest kan)

disebabkan sentap tahap dewa dan mengenangkan perlu gak membawa diri, aku and a friend bersetuju plan asal nak pegi jejalan bulan april mesti diteruskan. lagipun..sebab bulan ni, rezeki lebih sedikit...Alhamdulillah. so dalam 2 minggu lagi nak pegi neh, terus decide and beli teket...haha..akhirnya decide pegi bali..sebab..kawan tak penah lagi pegi sana..dan aku pulak memang suke jer pegi sana. teket time2 macam neh dah lebih rm600 harganya..tapi takpelah..mengenangkan bulan 5 onwards..masing-masing akan busy tahap cipan.

lagipun aku setuju nak pegi sebab nak tunaikan janji, at least dah teman member aku sorang neh..lepaslah tanggungjawab aku. maklumlah, member aku neh sejak november tahun lepas tak dapat ikut travel, semua gara-gara group travel kitaorg dah berpecah dan memilih haluan masing2 (oh..member aku neh pompuan). kali nih..sebab parents dia dah kasi greenlight ikut budak laki jejalan..so okla kot..sbb aku pun penah janji..at least aku temanla dia gi jejalan. tapi apapun aku still bengkek dengan yang lelain...apa punya kawan daaa.

anyway..skrg tengah target nak buat aktiviti2 lain dari kebiasaan...and aku rasa malas nak ikut acara-acara tipikal kalau melawat Bali neh..eventhough member aku neh tak penah lagi pegi Bali. pada aku..biarla dia savekan acara2 tipikal tu bile dia visit balik tempat neh dengan family dia ke etc. hehehe..lagipun aku dah 3 kali mai Bali  neh..dah pening kot kalau nak tengok kecak dance tu...hahaha.


tapiiiiii...hadoiii..petang jumaat lepas..tetiba la pulak GM aku panggil masuk bilik dia dan baru assign aku tugas penting yang mungkin akan menyebabkan aku busy for next few weeks or months. hadoiii..terasa berat sangat beban tuh...dan untuk kesekian kalinye...aku bole terfikir2 pasal kerja sampai nk sakit kepala over the weekend. pastu ...aku dah mula terasa mood malas keje mula berbunga-bunga...disebabkan aku malas nak bertembung dengan GM aku neh...camno?

aku dah risau..and nak plan untuk trip Bali neh pun macam tade mood dah...erghh.
sabar2....moga2 semua ok. maybe trip neh will be a good breakaway before busy memanjang...huhu...
amiiinnn...

apapun this time...aku nak pegi releks2 kat Bali..pegi snorkeling and tengah target few area, probably Amed kot... okehh...tak pun belajar surfing...gitu..haha...ko hade?