balik kampung

lama jugak aku tak pegi putra station. banyak perubahan especially dgn facilities kat situ and the way diaorg handle bus keluar masuk ke station tu. nampak teratur dan memudahkan para penumpang. but as usual, a bus terminal is still a bus terminal...panas, asap, sesak etc. adeh...
beli tiket balik utk cuti 1 may, but tiket malam jumaat dah abis. beli jerla tiket on the next morning...first time nak rasa sani express...bas baru.
oh..the boss also there...bagusla tengok anak terengganu bersungguh-sungguh dalan bisnes nih..siap pegi ke each bus nak berlepas to make sure everything ok. hehe..tak penah aku fikir nama aku akan jadi brand ke apa...and this guy even x berjaya sgt dalam industri hiburan...has his own name as product gak....
okeh..aku naik bas konsortium last friday...and dapat seat paling belakang. okla kot...as then dapat duk sebelah awek u pulak. meh cite pasal dia..as aku punyala suprise to find that aku tak tido almost along the journey sebab layan dia berborak. ehemm...dia ingat aku student u jugak..perghh terasa muda jelita la pulak.
first time naik bas ke terengganu nak pegi melawat kawan dia ( pakwe kot )...but then memula tanya pasal camna keadaan terminal bus kat terengganu...tempat nak tunggu semua..then terus drag to cite pasal study la, keje, family etc. hehehe. cite pasal shah rukh khan shooting kat kampung baru and bodyguard melayu yg kena jaga penggambaran tu ngorat dia pun dia cite. maklumler dia pun buleh tahan cun. no wonderla pak guard tu tak henti-henti sms dia.
borak punya borak...sampai kuantan and bas berenti makan baru le kitaorg stop borak. isk isk..lepas tu dah slow down sket sebab masing-masing tetiba dah ngantuk balik...and bila aku sampai paka jer dia dah tido dgn lena nya. ohoo..nama dia zura...hehehe...final year dah tu..but dia tak tau nama aku pun..kira x sempat nak berkenalan la. kira melepas la kot nih nak ayat. no phone pun x sempat amik.
tapi aku rasa okla kot as at least aku beri sedikit motivasi pada dia bab study nih especially bila dia risau pasal english dia yg ancus tu. hopefully dia ingatla pesanan aku on being persistent dalam bab belajar nih.
sampai rumah dalam kul 4.30 am and tido la aku macam x ingat dunia...bangun dah dekat tgh hari. isk isk..nih semua gara-gara borak sampai kul 3 pagi la nih.
saturday..memang aku lepak sungguh kat umah..x buat menda sgt sebab ngantuk travel tak hilang lagi. cuma keluar beli tiket balik malam senin and utk 1st may nanti. nasib baik dedua ada.
then this morning thanx GOD as my income-tax matter almost settled. bayar dah kat public bank tadi...and cuma tinggal nak pos ajer. officer tu suggest aku buat online jer...but diaorgnye system down tadi camno...malas la aku nak amik cuti lagi.
then lepas antor kak long and hubby ke rumah, pegi shopping kat the store jap...hehe murah woo for 65 bucks dapat beli shirt keje 2 helai, under-shirt and pairs of socks...kalau kat KL maunye kopak seratus dua aku.
esok nak pegi medical check-up and hopefully x terlupa la for not taking breakfast...kalau x sesia jer aku cuti.
adeh...ngantuks....kekenyangan makan mummy masak..hehe.

Popular Posts