salam merdeka

pelik jugak...tahun nih tak banyak iklan mengenai hari kebangsaan yg menarik.
tv3 punye is very simple.
may be sebab yasmin busy buat filem gubra kot. so tak boleh ambik banyak job tahun nih.
but sure 2 iklan yg paling best are

iklan Petronas and aku salute gile iklan ni. penuh bermesej dan pada aku begitu menyentuh perasaan.
salute, sebab mesej betapa perlunya utk kita berdiri sendiri tanpa harap bantuan org lain disampaikan dgn begitu menarik. and sure i'll remember dgn kaki palsu ' dah jauh pak cik berjalan nak. tapi ingat jalan mesti ke depan, bukan ke belakang'. siap naik bm 5 series lagi.
tersentuh, sebab suke tengok lakonan budak comel 2 org tu dan hafsham. it's just beautiful, sebab tengok keperihatinan pakcik nak nasihatkan budak-budak tu. ntah ler ...cannot express ..hehe.

then iklan MAS mengenai cikgu-cikgu generasi kirkby, UK. classic feeling.

not much nak komen mengenai merdeka this year, for the time being. even benornya, banyak sgt thoughts yg nak dikongsi. nantilah kot. cerita pasal kazen aku kawin pun x abis lagi.


anyway, aku lately layan lagu Josh Groban 'To where you are'...which first time aku dgr dalam cite Ally McBeal, where Josh nih berlakon as kawan Ally yg kehilangan ibu dia sebab ditembak oleh penjenayah depan mata dia. Aku kagum lagu nih sebab sore mamat nih memang power and lyrics dia sedikit sebanyak ingatkan aku pada lagu Jessica Simpson ' Where You Are' yg memang jiwang giler...kedua-dua lagu are tributes to person yg dah pergi. betapa kasih sayang itu akan sentiasa berada bersama kita yg masih hidup.



"To Where You Are"
Who can say for certain
Maybe you're still here
I feel you all around me
Your memory's so clear
Deep in the stillness
I can hear you speak
You're still an inspiration
Can it be (?)
That you are my
Forever love
And you are watching over me from up above
Fly me up to where you are
Beyond the distant star
I wish upon tonight
To see you smile
If only for awhile to know you're there
A breath away's not far where you are
Are you gently sleeping
Here inside my dream
And isn't faith believing
All power can't be seen
As my heart holds you
Just one beat away
I cherish all you gave me everyday
'Cause you are my
Forever love
Watching me from up above
And I believe
That angels breathe
And that love will live on and never leave
Fly me up
To where you are
Beyond the distant star
I wish upon tonight
To see you smile
If only for awhile
To know you're there
A breath away's not far
To where you are
I know you're there
A breath away's not far
To where you are

Popular Posts