semakin jauh

teringat masa kena masuk TA. aku tension sgt. sebab mentally not ready and physically penat memanjang. masa tu memang rasa 'sempitnya waktu' sebab keja sampai malam and then balik jer penat. sampai aku mengeluh sendiri, 'i don't even have time to think for myself'. even my very own b'day pun aku cam tak aware sgt.

terasa juga impaknya sebab aku dah rasa macam rumah tu jadik tempat tido jer and aku balik umah jarang dapat spend sweet time dgn family aku. satu tahap, aku terfikir what the heck aku keje penat-penat cam nih? susah sungguh hidup jadik engineer kat company gini ( aku still piss off with the company!).

anyway, semua dah abes and now masuk ke tempat baru pulak. time nih aku teringat balik masa TA ari tu, nak tenangkan diri aku, ptg waktu silent hour aku suke lepak dalam kembara aku then parking mengadap flare PPT. Rendahkan kerusi and then pasang kuat-kuat soundtrack winter-sonata yg faiez present kat aku. memang tenang sgt rasanya.

satu lagi, bila penat time keje, or time lepak kat burger cornet TA, aku suka pejam mata then imagine satu imej yg aku sendiri pun tak paham napa bleh terpilih, diiring intro lagu Ning.

aku imagine satu shot yg tgh rakamkan sekumpulan kanak-kanak sedang menjenguk luar tingkap dari coach keretapi steam di kawasan pedalaman, with background song - Awan Yg Terpilu, specifically the intro part. sampai skrg aku suke bayangkan scene tu dan buat aku tenang and teruja utk compose shot tu someday.

scene naik keretapi tu may be sebab aku terpengaruh nengok VC IL Divo Regresa A Mi tu, but still rasa macam cantek sgt. he he. bila aku layan my imagination, terasa macam aku lihat gerabak tu makin jauh tinggalkan aku. rasa sedih pun ada sebab seolah-olah my childhood memories are leaving me ( sebab yg aku imagine tu kanak-kanak melambai from tingkap coach tu ).

betul juga. semakin berumur kita, waktu itu semakin jauh dari kita, kan?

listen to : Riwayat Cinta by Meecha
watching : MI Season 2 - Farah rocks!
p/s: to all TA buddies, miss the good time we had esp lawak Che'Wan n the gang, JIT buddies conquer burger corner all the time etc.

Popular Posts