cuti-cuti

day 6 of my so called long-break. bangun lambat jugak ari nih as layan movie kat laptop semalam.
yesterday got a voice msg from boss, claimed that in record xde pun mention aku cuti and he was wondering mana aku pegi. eihh... x pasal-pasal kena explain balik kat dia may be there's mistake ke apa etc. anyway, received e-mail from him today and he's ok with the explaination.

cuma aku jer yg risau as my boss kinda very strict and keje tak hingat nye, so balik from cuti aku rasa macam i have to prepare thick face and ear utk dgn laser dia. that's just my thought as judging from all the stories i heard bout him.

i took the leave since last wednesday as the whole family was on the trip to this my cousin's wedding which held in Kajang last weekend. but we went earlier as took the route to the lovely kampung to meet wan and mak cik kiah. her daughter's wedding to be held this coming weekend and as we won't be able to go there, we paid early visit to the family. seronok jugak. i mean it's be almost 5 years since i left malaysia in 2000, x pernah balik kampung kat bahau tu. hehe..balik from study pun xde kesempatan nak melawat. macam tak percaya juga, 5 tahun bila dihitung, lamanya aku tak balik sana.

it was a quick visit actually, sampai around lunch time and mak cik kiah served us this aunthentic rendang kampung, sayur maman, etc. then kebetulan, it's the end of musim buah, so adalah langsat dan rambutan utk kami sekeluarga. kitaorg termiss buah manggis. hehe. quiet afternoon as mak cik awa pegi umrah, yg lelain ada hal, so memang kat rumah mak cik kiah jerla kami bertandang. after asar kami bertolak ke KL.

managed to pass keropok lekor to reza ptg tu. i thought of spending time with him, tapi penat travel tak abis lagi, so kitaorg postpone the meeting to esoknya. that nite, ayah took us to this Steak Shop yg femes masuk dalam jejalan cari makan kat kampung baru tu. ramai bangat org. makan takdela best sgt. cuma murah aje memandangkan it's western food.

esok, pagi lagi dah pegi the mall. ingat nak shopping baju ke apa ke, as it's been since last raya rasanya aku shopping baju etc. tapi macam tak bersemangat sgt. even tgh sale. aku hold jer la tunggu pegi KLCC.

Tgh hari pegi makan kat kampung pandan, restoran mak cik ros. uihh...lauk kampung memang best bangattt.... dah la perut lapor. then pegi melawat cucu dia. besau nye cucu dia even baru 2 bulan.
ptg after asar baru bertolak pegi KLCC. even stay kat darby park, saje menggatal bawak jugak harrier tu parking dekat sket dgn KLCC. jejalan kat KLCC with family while waiting reza abis keje. erghh boring jugak..sebab nengok banyak menda sale, tapi tak tergerak nak shopping. may be sebab adik beradik aku yg lain pun xde mood nak shopping except ain yg demand nak beli levis sehelai. uihh....nasib baik aku x sponsor.

reza abis keje lambat sket, and sementara tunggu dia kat reception tower 1 tu, usha gak kot-kot ada member lain baru balik keje ke apa. terserempak dgn kakak ajer , itupun dia blur sebab aku duk nengok dia ..and then baru dia lambai hai kat aku...hehe. call zam, xde plak kat office...selalunya pukul 6 tu, my big brother nih keje lagi. may be cuti or balik awal jumpa tunang kot. hehe.
nearly 6.30 rasanya baru reza turun, tu pun sebab got caught by call from Nasri. nemind. terus pegi nandos and order half chicken nye meal each, lepak ler sambil borak. macam-macam cite keluar especially cite pasal majlis tunang dia tuh...hehe. Aku ghase release sgt. sebab dah lama xde member nak beborak etc. jumpa geng cam reza nih boleh share memacam cerita.

lepas melantak, pegi solat then jejalan kat Kinokuniya tuh. Lama ..dekat 2 bulan tak dtg and i miss that place so much. Cari magazine, then pegila usha few books. Jumpa buku Dave Pelzer ingat nak sambar satu, tapi cari the first of the 'francais' title 'A Child Called 'It' '...tapi takde. I don't want to just skip and read the next . Then cuba cari buku Salladin or Sallahudin Al-Ayubi yg brother zam pernah recommend kat aku, tak jumpa pulak. Reza kena balik around 9, so tak sempat nak jejalan kat The Times.

Aku pulak malas nak jalan, so saje amik LRT from KLCC to Ampang Park. Satu stop pun jadila, as long tak payah jalan. Lagipun nak layan John Doe, so aku reached on time kat Darby Park.
Esok, awal pagi dah check out and we're then headed to Alamanda Putrajaya. Aku x penah sampai lagi, tu yg request nak pegi sana. He he. Lagipun, aku miss nak jejalan kat Putrajaya tu. I wish i could buy a house there, so hari-hari aku boleh jejalan kat situ.

Sampai punyala awal, and kedai pun baru nak start business. Aih...ada MPH kat situ, ingat nak masuk and usha buku, tapi diaorg semua cam malas nak jejalan sgt. so nanti menungu pulak aku. Last-last x shopping apa gak, except adik aku beli gelang yg aku kena sponsor and then mak aku beli kain ber-ela ela kat kedai kain situ. Senangnye la org pompuan nak beli baju...aku pusing-pusing situ xde yg berkenan, masuk giordano, hampeh...napa favourite store aku dah basi jer. Banyak baju pompuan yg kecik-kecik tuh...yg lain xdak sgt.

Majlis nikah adik ji lepas asar, and we went to rumah mak dah first, before taken to this guest house somewhere kat sungai long. Ye ye ajer mak da kata rumah tetamu tu dekat dgn Taman Cuepacs tuh. Jauh woiiii. So aku pun apa lagi startla keje shooting - video dan photo, iskkk actually x gemor sgt buat dua keje serentak, tapi dah xde org boleh harap, aku have to do both. Cuma frust, sebab flashgun KM tu aku x sempat beli, so risau gak lighting x cukup. memang gamble jugakla.
ok. till then. nanti sambung cite pasal wedding tu pulak.

Popular Posts