Ayam Kampung Yg Pencen?

one of my parents nye faveret is ayam kampung. ayam kampung masak lemak cili api.perggh...my mum masak memang beshh...and this ayam kampung masak lemak cili api memang tempting la.somehow, even aku dah imune melantak ayam kampung nih, aku still x dpt paham apalah yg sedap sgt ayam kampung compare ngan ayam bandar...i mean ayam daging la.isi dia bleh tahan liat.

may be that's the art of having ayam kampung as one of the dishes. but paling struggle is...makan ayam kampung yg pencen masak lemak cili api.adussss....struggle giler nak abiskan chicken wing tuh. last-last aku yg comot. perghhh...pengajaran - ayam kampung yg pencen sesuai utk masak rendang ajer kot. isi dia baru ler lembut sket.ok

cite pasal aku plak

1) Busy memanjang...asyik keje-keje ajer. Toward the end of my training nih..makin la supervisor aku kasik responsibililty yg sort of serious. dia cam tak nak lepas ajer aku. anyway..ari selasa aku ada interview..actually re-interview. malam esok naik bas gi KL. wah..dua menda yg udah lama aku tinggalkan..esp. naik bas nih.

2) wedding of the year - he he..cousin aku kawin masa cuti skolah ari tu. apa lagi peluang baiknye utk shooting. tapi xdela enjoy sgt. sebab cam x cukup kakitangan ajer nak layan org. bile x banyak gambar ramai plak komplen. anyway..official photographer yg cousin aku sewa tu..asyik snap gambar pengantin ajer. heh..dia pakai EOS 10D. tabikla...

3) yes...menda paling buat aku gembira ialah fungus di lens aku berjaya dibersihkan dan my lens back to the shiny ones. sukernya..tapi kopak ler poket aku. abis dekat RM300 utk repair and cleaning 2 lens tu. xpe aaa..janji puas ati.

4) Smallville is back! ...cite feveret aku masa kat UK. Aku sempat burn season 1 ajer. season 2 tak sempat. nasib baik TV3 tayang season 3 ...bleh aa layan nengok Lana balik. Teringat gak argument aku ngan imran...last-last both of us agree yg Chloe tu..lagik ideal from Lana kot. Lana nih may be too perfect....

he he ...apapun..ayam kampung pencen still x sesuai dimasak begitu sajer.....

Popular Posts