Hayat dalam satu degupan jantung ...

mm..lama jugak aku tak menulis. rindu juga pada blog nih. rindu nak dgr cite family mymesra nih.

oh..weekend ari tu baru dapat peluang tengok cerita kal ho naa ho tu. tak sangka cite tu memang feeling juga la and much better dari kabhi kushi tu. ampeh cite kabhi kushi tu...nangis sepanjang masa.kal ho na ho nih aku suka nengok lakonan jaya bachan, preity dan srk. cuma yg buat aku bengkek sket sebab karakter srk tu cenggitu ajerla dari dulu...pot-pet pot pet..then pompuan jatuh cinta.oh..paling aku suker nengok special appearance kajol and lovely rani. memang betullah..even till today aku rasa, KKHH tak bleh lari dari karan johar...even musik latar pun sket-sket ada musik KKHH.Adik aku siap nangis nengok cite nih..he he apala..rileks la dik..sedih-sedih gak.

oh...diuji ari tu.. chest aku dah tak sakit lagi dan aku rasa stress tu dah berkurangan. Syukur jugakla tak berlanjutan.but..dugaan tak pernah putus jugakla.ari nih..aku hilang mood nak pegi keje dan terus amik EL.

adala insiden yg betul-betul buat aku upset.sedikit sebanyak menguji kesabaran aku untuk terus jadik kuli kat situ. may be betul jugak, even aku buat perkara yg betul but

'kalau dah trainee tu buat macam trainee. jangan lebih-lebih'.

siap nak cari salah aku plak, even aku yg mulanya proof kan dia salah. betullah...mentaliti org yg dah lama keje dan jarang ditegur nih tinggi sangat egonya..lebih-lebih lagi bila kena tegur ngan trainee cam aku nih.fine...buatla macamana korang suka...meletup platform tu..korang tanggung sendiri la. kalau Chai tanya napa production teruk...korang jawab la.

bila aku cite kat org lain, diaorg cakap sabar lah...diaorg pernah kena lagi teruk.pada aku it's not fair, korang dah keje berapa lama? korang lagi kuat pada aku...memangla korang bleh tahan bila kena humiliate lagi teruk. but aku lain, aku baru...masih nak belajar etc. dan aku tak sekuat korang.adil ke compare apple ngan durian?

oh...aku bukan nak nafikan nasihat nih berguna, cuma bila kita nak beri nasihat ke apa..fikirla sket..tipikal sgt aku dgr menda cam tu. bukan aku tak sedar ke apa...in the future lagi besar cabarannya.

zainal pun dtg kat aku..dia tanya sapa org tu? rupanya dia cc sekali e-mail dia laser kat aku tu kat org lain.ntahler..aku tak pernah kenal sapa org yg laser aku tu.zainal cakap sabar..don't make this stupidity disturb you. i'll talk to his boss after this.mm...susah aku malas nak cari gaduh or burukkan org. sebab tu aku cuba selesaikan cara baik...minta maaf kat dia if dia terasa ke apa ke..but dia pangkah aku balik ngan quote tuh..people can be unpredictable.

ari nih pun actually banyak keje ..rasa bersalah jugak sebab aku dah janji banyak menda nak submit..dan aku tak nak good people around me kena tempias sebab aku tangguh keje nih. but..even aku gi ofis pun...aku takleh wat keje..sakit ati lagi rasanya...maybe esok semua nye ok.....esok masih ada.......

Popular Posts