Ponteng?

mm..ari macam semalam jugak, keje ajerlah hidup aku nih.ari nih pun balik lambat, semata-mata nak siapkan budget yg tetiba sahaja tengah hari tadi diberitahu oleh org finance yg rasa bagus tu, kena submit by tonight.meletup rasanya satu department PTS1 tuh...paling sadis harris kot sebab focal point utk department pasal keje nih, dan paling 'deadmeat' ialah aku sendiri, sebab aku x buat menda langsung.pagi tadi...first time lah, aku rasa malas giler nak gi keje sampai aku aimed utk sampai keje after eight. nak nengok reaksi org opis bila punch card aku merah buat kesekian kalinye. aku kuar umah lewat dari biasa, then bawak keta slow ajer rasanya, then siap singgah rumah makcik lagi antar balik katalog elken dia. sampai ajer kat department..ceisss 7.57 am. memang nak jadi la tuh.

awal pagi lagi dah e-mail project team KL request data yg aku nak guna utk forecast field baru tuh. luckily, belum kul 10, dah ada reply. antar kat asset, then dia call balik ' errr..boleh tolong antar dalam format yg you antar utk MASA tak?'..adusss keje oo keje..leceh giler sebab nak kena main spreadsheet nih. sakit jiwa oooo.tgh ari, ingat x nak lunch, then nasib baik amin ajak makan sekali. okla..alas perut sebab aku expect kena stay lagik.balik lunch, tgh sedap nak buat spreadsheet tu, bos plak mai nak review forecast utk MASA. adussss...dah la aku main tipu-tipu sket masa wat forecast tu...terkedu aku. present sket, then dia request plak graph from OFM. Haru giler...sebab menda tu aku x save. Dah abis discussion plak about 5.

Kuar meeting room, bergegas nak wat keje yg tertangguh, Fendy plak bawak cite pasal problem ngan PNL....siap kena basuh lagik. bukak notesmail, org project reply e-mail, and macam x puas hati jer ngan aku.nak siapkan jugak PNL nye forecast..kul 7.30 baru la siap...cantekla tu..tapi aku x tau la camno nak present. then terus procede ngan OPEX dan CAPEX. ari nih ramai plak org stay, including bos aku. bab nih la paling struggle, last-last aku main tipu gak utk OPEx, guna figure last year. then utk PNL aku buat-buat lupa jer..penat sgt.....i'm a dead meat. giler + sakit jiwa aku sebab fikirkan nak siapkan keje nih.

rasa cam x adil jer...aku dahla trainee ajer, kasik plak keje engineer betul tanpa proper guideline. diaorg nih x risau ke? aku ajer yg duk tahan airmata nih sebab tensen.'aku hampir kalah, tapi aku tak boleh mengalah lagi'ntahla, balik ajer umah terus aku fikirkan nak quit ajer training nih. tapi risiko, baru jer baca berita kat suratkhabar, pasal economy may jatuh..satu dunia lagik...huh..silap langkah, tanam anggur aku weii...tapi buat apa menyeksa diri buat menda yg aku takleh nak buat? susah susah...banyak sgt plak yg menduga.aku nak fikir betul-betul menda nih. kalau aku quit, aku memang kena betul-betul berdikari ..dan rencana kan future aku.

kalau nak stay, aku kena kuatkan diri....isk isk isk...esok? aku nekad x nak gi keje. leksss...aku bukannya penah amik cuti pun, lagipun aku nih trainee ajer, melukut tepian gantang. nak nengok gak apa reaksi org bila aku hilang. he he...kiranya esok nak amik emergency leave. lagipun aku penat sgt. i need a rest...may be sambung sampai weekend. cantek gak.....

Popular Posts